GRATIS FRAGT PÅ KØB OVER 399,-
HURTIG LEVERING 1-3 dage
ALLE DANMARKS FAVORIT BRANDS
60 DAGES FORTRYDELSESRET

Istex

Hvis du gerne vil have et strejf af ægte islandsk uld i form af hjemmestrik med garn fra Istex, så er garn på denne side her på vores webshop helt oplagt til dig. Istex garn omfatter nemlig kvaliteter og designs, som egner sig rigtig godt til f.eks. at strikke islandske sweatere, sjaler og tæpper af. Så gå på opdagelse her på siden - vi lover du ikke bliver skuffet!


Istex og deres spændende islandske uldprodukter

Det islandske brand Istex er en gammel uldvirksomhed, som har rødder helt tilbage i 1896 i den mindre by Mosfellsbær, som ligger nordøst for Reykjavik. Siden virksomhedens spæde start, har de fokuseret på at producere luksuriøse kvalitetsvarer inden for garnindustrien.

Istex står for hele 99 % af den islandske uldbehandling. Firmaet køber uld direkte fra landmændene, og islandske landmænd ejer 80 % af Istex. Man kan vel sige, at det fungerer lidt, ligesom Arla fungerer herhjemme angående mælk.


Istex har stort fokus på islandsk kultur, design og miljøet. Da de går højt op i bæredygtighed, er al deres uld Oeko-Tex-certificeret.


Specifikke garnprodukter omfatter f.eks.:
• Léttlopi (måske også fundet som ”lett lopi” eller ”left lopi istex”).
• Álafosslopi (måske også fundet som ”alafoss lopi” eller ”alafoss lopi”).
• Einband (måske også refereret til som einband istex).


Fælles for de tre ovennævnte garnprodukter er, at de er fra Istex’ Lopi-serie. Lopi-serien omfatter nemlig kun deres strikkegarn. Da Istex forhandler andre produkter end blot garn, har de skilt garnprodukterne fra deres øvrige produkter under denne kategori. Da Lopi er det overordnede navn for deres strikkegarn, vil du derfor opleve, at en stor del af deres produkter hedder noget med ”lopi”.


Alle Istex’ produkter inden for strikkegarn er i 100 % uld. Der er dog kun en undtagelse, og det er produktet Hosuband, som indeholder nylon, hvilket gør det færdige produkt mere modstandsdygtigt. Hjemmestrikkede produkter lavet med Hosuband egner sig derfor rigtig godt til beklædning, som bliver slidt meget. Det kan f.eks. være strømper og arbejdstøj.

 

Inspiration til hvad du kan bruge det flotte garn fra Istex til

De dejligt bløde uldgarnnøgler kan bruges til mange forskellige ting. Uanset om du strikker selv, eller får en du kender til at strikke noget til dig, er det rart at vide lidt om, hvad de forskellige garnnøgler fra Istex er egnede til.


Det flotte, lækre Istex garn omfatter forskellige typer af garn. F.eks. er Álafosslopi garnet rigtig godt til beklædning, når du skal være udendørs. Det kan f.eks. være en hue eller handsker til om vinteren, og det kan være en dejlig cardigan til at tage udenpå din bluse eller top på en kølig sommeraften. Da somrene her i Danmark typisk er kølige, når først solen er gået ned, er det rart, hvis du nemt kan trække en trøje eller cardigan udenpå dit andet tøj. Dels kan du bedre holde varmen, men du er ikke nødt til at tage en jakke på i stedet.
Et andet lækkert garnprodukt, som er velegnet til at strikke flere forskellige stykker tøj og andre ting af, er f.eks. Einband uld. Da dette garn er meget fint og let, er det velegnet til let og luftigt tøj såsom en cardigan eller et sjal.


Her hos Gav’strikken går vi højt op i, at de garnnøgler, vi forhandler, er af en lækker kvalitet, og at garnet er produceret på en bæredygtig måde. Derfor har vi bl.a. valgt at forhandle produkter fra det lækre islandske brand Istex.

 

Mere information om garnprodukter fra Istex

Da Istex lever og ånder for gode produkter og en bæredygtig produktion, og derudover også går op i unikke farver, er deres garnnøgler oftest naturlige og ufarvede. Derfor kan du regne med, at det garn du køber fra Istex her på vores shop er behandlet minimalt. Derfor får du garn, som stort set kommer direkte fra fårene. Det vil sige, at farven på de enkelte garnnøgler er tro mod farven på fårenes uld.


Da fåreracernes uld kommer i mange forskellige farver, typer og grovheder, er der stadig stor variation mellem Istex produkterne, selvom ulden ikke er blevet farvet. Derfor får du god kvalitet, der er autentisk og god mod miljøet. 


Ved at strikke med garn af uld i stedet for at bruge f.eks. pels eller læder, skåner du også dyrene, da uld nænsomt kan klippes af fårene, uden at de skal lade livet.